Bygga Altan i Västerhaninge, Huddinge, Farsta & Tyresö

Bygga Altan, Trädäck, Terrass- i södra Stockholm


Har ni funderat på förlänga dom sköna sommardagarna med en modern och funktionell altan? Altanbyggarna på Målarfirman från Västerhaninge, Tungelsta i södra Stockholm har sedan starten 2012 hjälpt över hundra villaägare och bostadsrättsföreningar med praktiska uteplatser som antingen är inglasade eller öppna.

Vårt upptagningsområde är hela stor-Stockholm men vi utgår från Västerhaninge och arbetar gärna söderort. Bland våra altanbyggen finner ni oss i Handen, Stadsberga, Österhaninge. Kullsta, Hemfosa, Bruket och Södertörn.

För att komma kontakt med våra altansnickare kan ni slänga iväg ett meddelande för en kostnadsfri offert i formuläret till höger.  

Våra utomhuskonstruktioner i Tyresö & Trångsund


Vad kostar det att bygga ut altan eller trädäck?


En vanlig förfrågan vi får på forumet är hur mycket det kostar att bygga ut en altan. Detta pris kan variera väldigt mycket och framförallt om ni väljer en hantverkare eller att göra det själva. Om ni ska bygga en mindre altan själv kan det kosta för materialet mellan 19 000 kr till 23 000 kr men tiden ni investerar kan bli mycket mer. Om ni istället väljer en byggfirma brukar vi räkna på en vanlig altan för villa blir det total 78 000 kr totalt inklusive ROT-avdrag. 

Krävs det bygglov för altanbygge?


Vid vissa fall så kan du som privatperson behöva söka bygglov om ni ska bygga ut altan. Däremot är reglerna ganska otydliga och många frågor kan komma upp. Generellt brukar vi säga att om altanen har ett rum under för förvaring kan det i många fall krävas bygglov. Om ni inte är säkra rekommenderar vi att ni mejlar oss så kan vi försöka se över er plan och kolla hur vi kan hjälpa er. 

Kontakta erfaren snickare i Västerhaninge idag


Ni är varmt välkomna att kontakta oss med alla slags förfrågningar eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från er! 

Kontakta oss för kostnadsfri offert


    Namn *

    Telefon *

    Email *

    Fastighetsadress + Ort *

    Beskriv behov, förutsättningar, antal m2 & önskat startdatum *